poniedziałek, 4 lutego 2013

Czekoladki

Dziś rzecz zupełnie z innej pułki. Mianowicie czekoladki w formie silikonowej.


Składniki:

*pędzelek
*kakao
*czekolada mleczna
*foremka silikonowa
*nutella, lub inny krem, na nadzienie


Przygotowanie:

Pół czekolady rozpuść w kąpieli wodnej. Pędzelkiem nanieś czekoladę na brzegi i dno. Schłodź. Powtórz czynnosć. Małą łyżeczką włóż krem do schłodzonej czekolady. Roztop drugą połowę czekolady. Wlej ją do foremki. Odstaw do stwardnięcia na godzinę do lodówki.  Pasek czekoaldy który Ci został rozpuść. Wyjmij czekoladki z formy. Nasmaruj czekoladą i optocz w kakao.

SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz